Del: - -

Hvad gør kontorarbejdsplader for at holde gang i arbejdsfællesskabet under Corona?

Kreativiteten og den virtuelle kontakt har blomstret i arbejdsfællesskaberne under coronakrisen. Her er eksempler fra forskellige danske kontorarbejdspladser.

Hyppige statusmøder og fællesgymnastik

”Vi starter dagen med en godmorgen-hilsen via mail til alle. Tre gange om ugen har vi statusmøde med vores leder via Skype, hvor vi drøfter planlægning og tilrettelæggelse af vores opgaver og hvor vi kort vender verdenssituationen under corona. Det virker godt og skaber klarhed og ro, og giver mulighed for at vi kan hjælpe hinanden på tværs i afdelingen. To-tre gange om ugen har vi fælles gymnastik, hvor vi via Teams får bevæget os sammen til en video med god musik, hvilket udover motion også giver et godt grin.”

- Rikke Askholm, arbejdsmiljøkonsulent ved IT og Organisation i Billund Kommune

 

Hjemmelavede hæve-sænkeborde og Skype med kæledyr

Vi arbejder stort set alle hjemmefra og mødes hver morgen kl. 8:30 til et Skypemøde, hvor vi lige får en opdatering fra cheferne og hver især får lov til at fortælle, hvordan det går. I løbet af dagen taler vi sammen på kryds og tværs via Skype, Facetime eller telefon. Vi deler også billeder hjemmefra. Det kunne være en smuk solnedgang, en eller anden morsomhed man har fundet på eller set et sted og så er vi ved at samle billeder ind af vores hjemmearbejdspladser. Og så ser vi også hinandens kæledyr, der bliver slæbt op til kameraet. Små fjollede ting, men det giver lidt fællesskabsfølelse.”

- Medarbejder og arbejdsmiljørepræsentant i et ministerium

 

Selfier fra hjemmearbejdspladsen og chefen på maraton-gå-tur

”Med inspiration fra udsendelsen 'Vis mig dit køleskab', blev der sat en happening i gang med overskriften 'Vis mig din hjemmearbejdsplads'. Herefter strømmede det rundt med selfier, billeder og beskrivelser fra kollegaerne om, hvordan man havde indrettet sig. Vores chef har også gennemført en 'walk-and-talk' med os alle sammen, hvor han gik en tur, mens han talte i telefon med hver enkelt i løbet af en dag. Formålet var at få en føler med, hvordan vi havde det, hvordan stemningen var, hvordan arbejdsmængden var, hvordan fungerede teknikken osv. Han nåede at gå 24 kilometer.”

- Arbejdsmiljørepræsentant i kommune

 

25 mennesker tjekker ind med kaffekoppen i hånden

”Vi holder virtuelle møder teams i løbet af ugen. Vores ledere er virkelig gode til at sikre kontakt. En gang om ugen går vi alle 25 på 'teams' og tjekker ind med en kop morgenkaffe i hånden - det giver en god fornemmelse for hinanden. Vi får løbende relevante opdateringer, så vi ikke sidder tilbage med ubesvarede spørgsmål og bekymringer.”

- Majbritt Jarl, Arbejdsmiljørepræsentant i Høje-Taastrup kommune

 

Det vigtige godmorgen og billeder af udsigten

”I min afdeling har vi en åben chat, hvor alle er med. Vi hilser godmorgen, viser billeder af udsigten fra vinduet eller gåturen med hunden. Alle møder afvikles som hovedregel som videomøder, så vi lige får lejlighed til at se hinanden i øjnene. Hver fredag har vi fredagsbar fra 14.30-15 på Skype.”

- Anne-Mette, medarbejder i styrelse

 

Fredagsbaren er covid-19-fri

Det er svært ikke at se sine kolleger fysisk hver dag. Vi forsøger at holde gejsten gennem virtuelle koordineringsmøder hver dag på en halv time. Her tager vi en runde på, hvad vi sidder med og har fokus på, hvordan er status pt på Covid-19 i organisationen. Vi sender også ’dagens tip’ til hinanden med fx nye spændende e-læringskurser eller en skør video. Sidst men ikke mindst mødes vi til virtuel fredagsbar sammen men hver for sig, hvor vi ikke snakker om Covid-19, men om alt muligt andet.”

- Maya Larsen, medarbejder i Omsorg og Sundhed i Aarhus Kommune

Find ti tip til hvordan I åbner arbejdspladsen her.

Læs også hvad andre arbejdspladser har gjort – eller fortæl jeres egen historie her. 

 


Senest revideret den 25. juni 2020