Del: - -

Øvelse 1: Elastik gymnastik

Enkle øvelser med træningselastik, som I kan lave sammen eller hver for sig. Det kan være med til at mindske smerter i nakke, skuldre og arme (2.35 min).

Hvorfor elske elastikken?

  • Du får trænet de muskler, du bruger ved computeren.
  • Øvelserne kan mindske smerter i nakke, skuldre og arme.

Sådan gør du

  • Lav de fire øvelser alene eller sammen med kollegerne 3-5 gange om ugen.
  • Gentag hver øvelse 8 gange. Det tager ca. 5 minutter i alt.

1. Skulderblads-klem (musklerne mellem skulderbladene)
Gør elastikken kortere til cirka skulderbredde og hold armene strakt frem foran kroppen. Træk nu armene ud til siden og bagud til elastikken rammer brystkassen. Fornem, at du klemmer skulderbladene sammen på ryggen. Før armene kontrolleret tilbage igen. Hold dine albuer let bøjede under hele bevægelsen.

2. Håndleds-vip (musklerne i underarmen)
Sæt dig som vist på billedet og træd midt på elastikken med den ene fod. Dit håndled skal stikke ud over bordkanten, så du har fri bevægelighed. Bøj stille og roligt håndleddet op og ned – dog uden at gå helt i bund.

3. Roning (muskler der styrer armen)
Sæt elastikkens ene ende fast i fx et dørhåndtag eller øverst om benet på et tungt bord. Placér dig, så elastikken er spændt, og drej så underarmen ud til siden og tilbage igen. Hold din albue bøjet 90 grader og armen en knytnæves bredde ude fra kroppen.

4. Sideløft (den store nakke-skuldermuskel)
Stå som på billedet og løft armene ud til siden og op, indtil overarmen er vandret. Sænk så armene kontrolleret igen. Du skal have armene lidt foran kroppen i hele bevægelsen. Hold dine albuer let bøjede under hele bevægelsen.

Plakat: Elastik gymnastik

Brug plakaten til at aftale tidspunkt for, hvornår I vil lave øvelser. Plakaten kan hænges op på jeres arbejdsplads eller sendes ud til jeres kollegaer.

Hent plakaten her


Senest revideret den 17. maj 2021