Del: - -

Intro til kalenderen

Med denne arbejdsmiljøkalender kan I på en nem, sjov og anderledes måde få bevægelse ind i jeres arbejdsdag. Øvelserne er lette og kræver hverken omklædning, høj puls eller baderum.

Se video: Introduktion til Arbejdsmiljøkalenderen

Få inspiration til, hvordan I kan bruge Arbejdsmiljøkalenderen til at skabe mere bevægelse i hverdagen (1:40 min):

12 øvelser og aktiviteter

I kalenderen her finder I 12 udfordringer med øvelser og aktiviteter, som sikrer større variation og bedre mulighed for restitution i en travl arbejdsdag. Kalenderen kan bruges af arbejdsmiljøgruppen til at sætte systematisk gang i mere bevægelse på arbejdspladsen.

 

Udfordringerne understøtter i vidt omfang kerneopgaverne på kontoret. Det gælder fx aktiviteter som ”walk & talk”-møder og stående møder. Der er videnskabelig evidens for, at de udvalgte øvelser og aktiviteter virker forebyggende. Kalenderen er produceret af BFA Finans og BFA Kontor.

Hent arbejdsmiljøkalenderen her.

 

 

 

 

 

Sådan bruger I de 12 udfordringer

  1. Hæng kalenderen op et synligt sted og vælg hver måned en ny udfordring. Det er ikke vigtigt, i hvilken rækkefølge ud­fordringerne kommer.
  2. Introducér alle på kontoret for kalenderen gennem fx jeres intranet eller interne nyhedsbreve. Lav evt. et kort intromøde foran kalenderen, hvor I fortæller om initiativet.
  3. Brug loggen under hver udfordring til at registrere øvelser og aktiviteter.
  4. Lav en månedlig konkurrence for at styrke motivationen. Se, hvem på kontoret der er bedst til at løse månedens udfordring. 

Senest revideret den 03. juni 2021