Del: - -

Syv nye øvelser til hjemmearbejdspladsen

Hvis du ofte arbejder på hjemmearbejdspladsen, vil du måske ikke have en optimal indretning af din skærmarbejdsplads. Så bliver det ekstra vigtigt at holde kroppen i gang med små øvelser og variation. Ikke mindst, når du arbejder hjemme flere dage om ugen.

Her er syv små øvelser, som du kan lave derhjemme, og som kan være med til at forebygge smerter og spændinger i ryggen og nakken. Lav dem en eller to gange om dagen – så er du nået langt!

1. Dobbelthagen

Sid i stolen og se lige frem. Hold blikket med et fast punkt og træk hovedet bagud, så du får dobbelthave. Hold stillingen i 5 sekunder og lad hovedet komme frem igen. Gentag 10 gange. Lav øvelsen hver gang du begynder at 'stivne' i nakken. Du kan sagtens lave den mens du arbejder eller taler i telefon.

2. Rul skuldrene

Rul med skuldrene i store bevægelser frem-op-bagud-ned-frem. Rul 3 gange hver vej, hold nogle sekunders pause og gentag 3 gange.

3. Stræk siden

Tag fat i stolesædet med højre hånd. Tag fat i hovedet med venstre hånd og trak let, så halsen og hele siden strækkes ud (det må ikke gøre ondt). Hold stillingen i 20 sekunder og skift side. Gentag øvelsen 3 gange.

Variation: Træk hovedet skråt frem og ned i stedet for til siden. Så flyttes strækket til ryggen.

4. Stræk ryggen

Fald sammen og gør ryggen helt rund. Tag fat i hovedet med højre hånd og træk let frem og ned (det må ikke gøre ondt). Mærk strækket hele vejen ned til lænden.  Hold stillingen i 20 sekunder og skift side. Gentag øvelsen 3 gange.

5. Stræk halsen

Tag fat i forsiden af stolesædet med højre hånd mellem benene. Læn hovedet mod venstre og drej hovedet så du ser mod venstre skulder. Træk nu hovedet bagover og mærk trækket i halsens muskler. Hold i 20 sekunder og skift side. Gentag øvelsen 3 gange.

6. Liv i lænden

Stå op og læg hænderne på hofterne. Læn dig bagover, se op og træk skuldrene tilbage. Hold stillingen i 5 sekunder og gå tilbage til ret stilling. Gentag øvelsen 10 gange.

7. Prøv planken

Læg dig på gulvet og løft kroppen op, så du hviler på tåspidserne og albuerne med ryggen helt ret. Hold stillingen i 20 sekunder og slap af i nogle sekunder. Gentag øvelsen 3 gange. Det styrker de store muskler i mave og ryg, som holder dig oprejst. Se en kort film med planken her.

Andre gode film til inspiration

Tak for inspiration til Finn Bech Andersen og Søren Würtz, Precure


Senest revideret den 8. marts 2022