Del: - -

Brug nudging til at skabe mere bevægelse i hverdagen

Nudging er det diskrete skub - i modsætning til regler og løftede pegefingre. Hent inspiration og materialer til, hvordan I kan "nudge" hinanden til mere bevægelse i hverdagen.

Nudging er en metode til at påvirke menneskers adfærd i hverdagen. Det handler ikke om at manipulere folk - men om at give os det lille skub, som gør, at vi husker at gøre "det rigtige". Her kan I hente tre materialer, som kan hjælpe ledelse og arbejdsmiljøorganisation til at "nudge" til mere bevægelse.

1. STRÆK UD når du kan: Fem nudge til kontoret

Nudging-pakken "STRÆK UD når du kan" er et værktøj til at nudge folk til at bevæge sig mere på arbejdspladsen. Pakken består af et inspirationskatalog og fem konkrete nudge-redskaber med plakater, klistermærker, skilte mm.

De fem redskaber er lige til at implementere for fx arbejdsmiljøorganisa-tionen, og der er grundige instruktioner til hver af dem.

2. Nudging-guiden: Lav jeres egne nudges

Nudging-guiden er en praktisk guide til ledere og arbejdsmiljøgruppe om, hvordan I kan styrke både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø med nudging som omdrejningspunkt. 

Guiden giver en introduktion til de grundlæggende metoder bag nudging. Samtidig giver den forslag til, hvordan I kan inddrage hele arbejdspladsen i en proces i fire faser, hvor problemstillinger, ideer og løsninger udspringer af jeres egen dagligdag

3. 10 nudges til mere bevægelse på arbejdspladsen

I denne guide præsenterer vi dig for 10 konkrete nudges, som kan sætte gang i bevægelsen på din arbejdsplads. Hver side præsenterer et nyt nudge, og vi har for hvert nudge lavet en ultrakonkret step-guide til, hvordan du implementerer nudget i praksis.

Guiden er udarbejdet af BFA Kontor og BFA Finans.

4. 10 nudges til hjemmearbejdspladsen

Flere og flere kontoransatte arbejder hjemme en eller flere dage om ugen. Det kan gøre behovet for variation og bevægelse endnu mere påtrængende, fordi hjemmearbejdspladsen måske ikke altid er ideel. BFA Finans har udarbejdet en guide med 10 gode nudges til bevægelse derhjemme.

5. Arbejdsmiljøkalenderen: 12 månedlige udfordringer

Arbejdsmiljøkalenderen er udarbejdet af BFA Finans og indeholder 12 ideer til, hvordan I på arbejdspladsen kan forebygge smerter i muskler og led. De 12 ideer er udformet som enkeltstående sider, I kan printe ud til opslagstavlen eller til den enkelte medarbejders eget brug.

6. Håndbog: Brug nudging til at undgå smitte

En ny håndbog fra Sundhedsstyrelsen giver inspiration og praktiske løsninger til, hvordan I kan fremme gode vaner og bremse smitten på kontoret ved hjælp af nudging. De bagvedliggende tanker (og en del af de konkrete råd og løsninger) kan også bruges, hvis I vil påvirke andre former for adfærd på kontoret. Det kan fx være for at skabe mere variation og bevægelse i hverdagen.


Senest revideret den 21. august 2023