Nudging-guiden: Introduktion til nudging som metode

Hent guiden her

Den gode skærmarbejdsplads: Bord, stol og tilstrækkelig plads

Bordet og stolen afgør, om du kan indrettet dig godt foran skærmen. Det vigtigste er, at de skal kunne indstilles, så de passer til din krop og dine arbejdsopgave - og at der er plads nok på og omkring arbejdsbordet.

Se denne film fra BFA Kontor, som gennemgår de vigtigste råd og krav til den gode skærmarbejdsplads.

 

  • Stolen: Sædet og ryggen skal kunne stilles i højden og skråtstilles. Stolen skal være stabil - 5 hjul er bedst. Betrækket skal have en ru overflade, så du ikke glider på sædet.
  • Bordet: Der skal være plads til skærm, tastatur, mus, dokumenter osv - og samtidig skal du kunne hvile hænder og arme på bordpladen. Det skal helst kunne hæves og sænkes, og bordpladen skal være mat. Og så skal der være plads omkring bordet til gode arbejdsstillinger.
  • Mus, skærm og tastatur skal også være i orden. Dety handler primært om, at du skal forebygge fastlåste og belastende arbejdstillinger, og at du skal have let ved at variere din arbejdstilling. Læs mere om mus, tastatur og skærm her.
  • Indkøb til kontoret: Når I skal købe stole, borde og computere er det vigtigt at tænke på, hvad det skal bruges til og ikke mindst hvem der skal bruge det. Både ledelse og arbejdsmiljøorganisation bør være involveret i beslutningen. Læs mere om kloge indkøb her.

Senest revideret den 14. december 2020